ssss.png
Questions and answers - The Cup
Questions and answers regarding the Fireball Cup 2021
cccc.png

Frågor och svar - Cupen

Festivalen: På vilken plats kommer festivalen äga rum?


Festivalen kommer att arrangeras på Hedlunda i centrala Umeå. GPS-adress: Signalvägen 3, Umeå.
Cupen: På vilken plats kommer cupen att äga rum?


Cupen äger rum på ett stort grönområde som heter Mariehemsängarna. Om du använder GPS, använd adressen: Trastvägen 1 - Umeå. Även finalen spelas där. Under 2021 spelades cupen utspritt på flera platser på grund av covid-19, men nu 2022 är cupen tillbaka på Mariehemsängarna.
Biljetter: Jag har inte fått ett mejl med min biljett. Vad gör jag?


Kolla skräp-inkorgen på mejlen. Om den inte finns där så kontaktar ni vårt biljettbolag Tickster på 0771 - 47 70 70 på veckodagar mellan 08-17 eller support@tickster.com.
Biljetter: Jag har köpt en biljett men fått förhinder. Kan jag sälja min biljett?


Biljetten är inte personlig så du kan sälja vidare biljetten. Vi rekommenderar dock ej att köpa biljetten på andrahandsmarknaden för det finns inga garantier att det inte är en kopierad biljett. Kom ihåg att besökare som köpt biljett med studentrabatt måste visa upp student-ID vid armbandsuthämtningen. Köp av biljetter på andrahandsmarknaden sker på egen risk.
Biljetter: Jag fyller 18 år under festivalen 2-4 september. Kan jag besöka serveringsområden då?


Hämta ut ditt Youth-armband som du köpt, vid midnatt när du fyllt år gå till armbandsutlämningen vid entrén så byter vi ditt band kostnadsfritt.
Biljetter: När höjs priset nästa gång?


Biljettpriset höjs vid varje biljettfas. Du kan se de olika biljettfaserna på biljettsidan här: https://www.brannbollsyran.com/biljetter
Biljetter: Jag har köpt två biljetter till mig och min vän, men det står mitt eget namn på båda biljetterna. Kommer det bli ett problem vid armbandsuthämtningen?


Nej det är inga problem. Biljetterna är inte personliga så det spelar ingen roll vilket namn som står på biljetten. Tänk på att du kan inte hämta ut festivalarmband till andra personer.
Biljetter: Är det möjligt att byta ett festivalpass köpt med studentrabatt mot ett vanligt festivalpass?


Ja, det finns uppgraderingar för detta på denna sidan: https://www.brannbollsyran.com/biljetter
Cupen: Var parkerar jag vid cupområdet?


Vi rekommenderar starkt att ta sig till cupområdet vid Mariehemsängarna via kollektivtrafik, cykel eller till fots. Det finns ingen designerad parkering som Brännbollsyran tillhandahåller utan om ni tar bilen så får ni hitta parkering nära Mariehemsängarna på eget sätt.
Cupen: Var köper jag officiella brännbollsträn och bollar?


Du kan köpa dom vid Nollnitti i Umeå city eller Nollnitti i Avion Shopping i Umeå.
Cupen: När sker lottningen till cupen?


Lottingen hålls lördag 28 maj 2022. Lottningen sänds live via vår Facebook-sida. Hela lottningen släpps på brannbollsyran.com den 30 maj 2022.
Cupen: Vad betyder det när ett lag blir seedat?


Om ditt lag slutar topp 32 i cupen blir laget seedat till nästa års cup. Att bli seedad i Brännbollsyran innebär att: * Ditt lag inte kommer att möta något annat seedat lag innan 16-delsfinal i cupen. * Ditt lag blir inbjudet till den årliga elitträffen tillsammans med cupens ledningen och andra topplag. * Du får en rödfärgad nummerlapp med numret på vad ni blivit seedade året efter.
Cupen: Kan jag arbeta som domare i cupen?


Ja, vi söker domare till cupen. Mer info här: https://www.brannbollsyran.com/domare
Cupen: Vad händer om vi inte får ihop nog med spelare till laget?


Försök få tag på så många som möjligt. Man kan spela även fast man är sex eller sju i laget, det är roligt ändå. Tänk på andra lag. Det är tråkigt för dom att inte kunna spela alla matcher i cupen som de sett fram emot. Om ert lag avbokar efter 20 augusti så kan ni inte få tillbaka lagavgiften. Kontakta vår cupgeneral Gustav Pettersson (gustav@brannbollsyran.com) om ni har några frågor.
Cupen: Kan vi byta namn på vårt lag?


Ja, kontakta laganmalan@brannbollsyran.com så hjälper han er. Du kan ändra namn fram till 20 augusti 2021.
Cupen: Är pass inkluderat i laganmälningsavgiften när man anmäler ett lag?


Nej. Lagkaptenen måste också köpa ett pass.
Cupen: När blir de mest populära speltiderna fulla?


De mest populära speltiderna blir ofta fulla innan april. Anmäl ert lag i god tid för att säkra er speltid.
Cupen: Är det möjligt att byta speltid?


Ja, om det finns plats på andra speltider. Kontakta laganmalan@brannbollsyran.com så hjälper vi er.
Cupen: Hur mycket kostar det att anmäla ett lag till cupen?


Laganmälningsavgiften är 500kr och alla spelare i laget måste ha någon form av festivalpass eller Player Pass för att delta. Om er lag består utav studenter vid Umeå Universitet så kan ert lag anmäla er utan extra kostnad, men spelarna måste ha ett festival eller spelarmaband för att spela.. Även deltagande i nya Youth Cup sker utan anmälningsavgift för laget.
Cupen: Vad händer om mitt lag går vidare till slutspel?


Om ert lag slutar etta i en grupp med fyra lag eller tvåa i ett lag med fyra lag där ett av lagen är seedat så går laget vidare till slutspel.
Cupen: Vad är "nya" Youth Cup?


Det är en nystartad cup för födda 2003 till 2009 där vi utser världens bästa ungdomslag i Brännboll. Ungdomscupen avgörs parallellt med Brännbollsyran med gruppspel. Vinnarna i cupen går vidare till 32-delsfinal i Brännbollsyran. För deltagande i Youth Cup finns ingen anmälningsavgift utan spelarna behöver antingen ha festival (youth-pass) eller spelarmband.
Cupen: Måste jag ange spelarna i laget vid anmälan till cupen?


Nej, vi behöver bara information om vem som är lagledare så att vi kan skicka ut information till den personen. Dock måste alla spelarna ha ett spelarmband eller festivalarmband (Youth, GA, Premium) på sig när de spelar. För student och ungdomslag samt vid deltagande i Ungdomscupen så kommer Brännbollsyran att kontakta lagledaren för att verifiera att ni är ett student/ungdomslag. Student = Minst 8 spelare är studenter vid Umeå Universitet. Deltagande i Youth Cup = Alla måste vara födda 2001 - 2008 i laget.
Cupen: Kan jag spela i både Youth Cup och Brännbollsyran?


Ja, du kan spela i ett lag i Youth Cup och ett annat i Brännbollsyran. Skulle ditt lag vinna Youth Cup och gå in i slutspelet så kan du spela med båda lagen, men skulle lagen möta varandra måste du välja vilket lag du spelar med. Notera även att ditt lag kan vara med i både Youth Cup och Brännbollsyran. Dock måste ni då betala anmälningsavgift 1000kr för att delta i Brännbollsyran. Skulle ni gå vidare i båda cuperna kan ni spela tills dess att ni åker ut eller möter er själva. Då går det laget ni slagit ut i Brännbollsyran vidare istället.
Festivalen: Vilken åldersgräns är det på festivalen?


Ingen åldersgräns för det generella festivalområdet 18år+ för barområden 21år+ (året man fyller 21) för Premium-området vid Arena Stage
Festivalen: Får jag tillbaka pengarna om en artist ställer in?


Nej. Festivalbiljetten gälller för festivalupplevelsen, ej enskild artist. Brännbollsyran reserverar för att artister kan ställa in med kort varsel.
Festivalen: Vad får jag ta med mig in på festivalen?


* Tomma plastflaskor (endast genomskinliga) * Smink * Tobak * E-cigg / Vapes * Kikare * Ponchos * Ombyten * Medicin & Diabetesnålar Vi rekommenderar att du läser igenom samtliga regler för festivalen för att undvika problem eller missförstånd. Regler finns här: https://www.brannbollsyran.com/regler
Festivalen: Kan jag önska en artist?


Absolut! Vi älskar att höra från våra fans. Skriv till oss på Facebook eller Instagram.
Festivalen: Vilken typ av artist bokar ni till festivalen?


De flesta av våra artister är i genren EDM, hiphop och pop. Vi gillar bra live-artister.
Festivalen: Kommer det finnas garderob på festivalen?


Ja. Tillkommer avgift. Har du Premium-biljett eller ett Easy-Pass ingår garderob.
Festivalen: Kan jag jobba som volontär på festivalen?


Ja. Läs mer om detta här: https://www.brannbollsyran.com/volontarer
Armbandsuthämtning: Skriver jag ut biljetten eller visar jag biljetten på mobiltelefonen?


Du visar enkelt biljetten via mobiltelefonen. Utskrivna biljetter funkar också.
Armbandsuthämtning: Kan jag lägga till min biljett på "Wallet" i mobiltelefonen?


Ja, Tickster har stöd för det.
Armbandsuthämtning: Kan jag hämta ut armband åt andra personer?


Nej, alla måste hämta ut sina egna armband.
Armbandsuthämtning: Vilket student-ID är giltiga legitimationer för biljetter köpta med studentrabatt?


* Den som besöker festivalen måste visa upp ett giltigt studiebevis vid armbandsuthämtningen när du köpt en biljett med studentrabatt. ”Mecenatkort” (ej gymnasiet), "UMU-kort” och ”Studentkortet” (ej gymnasiet) är giltiga studentbevis. * Kårer som är knutna till oss är Umeå Studentkår, NTK och Umeå Medicinska Studentkår. Kort med kårmedlemsskap från dessa kårer är giltigt får att köpa biljett med kårrabatt. Digitala kort är okej. * Du måste ha en studietakt på minst 50% på Umeå Universitet.
Armbandsuthämtning: Ligger armbandsuthämtningen nära The Camp?


Armbandsuthämtningen ligger vid festivalentrén på Hedlunda, knappt 5 min promenad från The Camp.
Armbandsuthämtning: Får besökare med Premium Pass eller Easy Pass gå före i kön?


Ja, det finns en fast track vid festivalentrén och armbandsuthämtningen för besökare med Premium Pass eller Easy Pass. Köp ditt Premium Pass eller Easy Pass här: https://www.brannbollsyran.com/biljetter
The Camp: Var ligger The Camp?


The Camp ligger vid Hedlunda i Umeå. Det tar cirka 2 minuter att gå till festivalområdet vid Hedlunda till The Camp. Om du använder GPS, använd addressen: Signalvägen 3.
The Camp: Kan jag parkera min husbil/husvagn på The Camp?


Ja, det finns ett begränsat antal biljetter till The Camp Caravan på biljettsidan: https://www.brannbollsyran.com/biljetter
The Camp: Var parkerar vi? Vad kostar det?


Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser för The Camp-gäster som går att köpa på biljettsidan: https://www.brannbollsyran.com/biljetter
The Camp: Hur är det med alkohol på The Camp?


Samma regler som övriga samhället. Viktigt med bra ordning och att man sköter sig. För alla som är under 18 år kommer väskar att genomsökas för alkohol när du går in på campingen.
The Camp: Kan jag ta med mig kompisar till The Camp som inte har The Camp-biljett?


Nej, endast besökare med The Camp-biljett har tillgång till The Camp.
The Camp: Var har jag tillgång till vattentoaletter, duschar och mobilladdning?


Mobilladdning finns tillgängligt på The Camp för 20kr. Besökare på The Camp har tillgång till vattentoaletter och duschar vid Nolias ishallar, ca 200 meter från The Camp under vissa specifika tider. Se tider här: https://www.brannbollsyran.com/the-camp
The Camp: Vilken åldersgräns gäller på The Camp?


15 år+
The Camp: Vilka regler gäller på The Camp?


* Inga gäster utan The Camp-armband har tillgång till The Camp. Varje The Camp-besökare måste ha The Camp-armband, man betalar per person och inte per tält. * The Camp-biljetter kan bara köpas åt festivalgäster. * Ingen musik under natten efter festivalen (efter 00.00). * Bajamajor och vattenstationer finns på The Camp. * Du måste vara minst 15 år. Leg-koll i entrén. * Fri placering av tält. Vi kan dock be er att flytta tälten av olika anledningar. * Eldförbud. Inga engångsgrillar. * Inga sprayburkar / hårspray pga brandrisk. * Inga möbler får medtas. * Inga musiksystem som är kopplade till bilbatterier / generatorer. * Bara tält, inga husbilar. * Partytält är okej om de får plats. * Hedlunda är ett parkområde = ingen camping utanför The Camp. * Inga husdjur. * Kasta skräp i soptunnorna och soppåsarna. Tack! Alla gäster får en soppåse när de checkar in. * Vi ansvarar ej för stulna föremål. Upphittade föremål lämnas in till The Camp-entrén och sedan till Polisen i Umeå. * Inga knivar, pepparspray, droger. * Om du inte följer reglerna eller lyder vår personal så blir ditt festivalarmband klippt och du blir utkastad. * Ha KUL !!!
Biljetter: När ska jag köpa biljetter? Kan det bli utsålt?


2019 blev festivalen utsåld med över 16 500 sålda biljetter per dag. Priserna ökar ju närmare festivalen vi kommer så tipset är att köpa biljetten i god tid.
Biljetter: Jag har köpt en biljett med studentrabatt men studerar inte längre kvar på Umeå Universitet pga framflyttade festivaldatum. Är det ok?


Pga inställda Brännbollsyran 2020 och framflyttade 3-5 juni 2021 pga Covid-19 så är det okej att du tidigare studerat under 2020 eller under våren 2021.
Biljetter: Min kompis namn är på min biljett, kan jag komma in på festivalen?


Ja, biljetten är ej personlig så det spelar ingen roll vilket namn som står på biljetten. Namnet går inte att ändra. Tänk på att Brännbollsyran inte tar ansvar för biljetter köpta i andra hand.
Cupen: Varför spelas finalen på en söndag?


Då måndagen 6 juni är en röd dag är arrnagemanget flyttat från torsdag - lördag till fredag - söndag för att så många som möjligt ska kunna delta.
Cupen: Kostar det något att se finalen på cupen?


Nej! Det är gratis att kolla på cupen och så även finalen. Som en nyhet är även "slänten" vid finalbanan tillbaka för att maximera publikkapaciteten på finalbanan.